Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

POMFEST 2013: Το πρόγραμμα



Το POMFEST 2013 είναι το 3ο Φεστιβάλ Πολιτιστικών Ομάδων ΤΕΙ Λάρισας! Το μόνο ανεξάρτητο πολιτιστικό θεσμό που η διοργάνωση του γίνεται από τους ίδιους τους σπουδαστές/μέλη των Πολιτιστικών Ομάδων ΤΕΙ Λάρισας! Για τρεις μέρες το ΤΕΙ Λάρισας γεμίζει μουσική, θέατρο, προβολές, πολιτιστικές εκδηλώσεις και όχι μόνο!






ΤΡΙΤΗ 21/5
12:00-14:00
Παρουσίαση βιβλίου "Ξαναφτιάχνοντας μια γειτονιά" του Δ.Κυριακόπουλου και συζήτηση

Κτίριο ΔΔΕ
16:00-19:00
Εισαγωγή στις Βασικές Αρχές της Φωτογραφίας (Ανδρέας Κατσάκος-Φωτογραφική Ομάδα)

Γρασίδια
19:00-21:00
Παράσταση "Ο άνδρας με την πουα γραβάτα" (Θεατρική Ομάδα Κολάζ ΤΕΙ Λάρισας)

Μεγάλο Αμφιθέατρο ΤΕΙ Λάρισας
21:30
Συναυλία με σπουδαστικά συγκροτήματα
Teistes, Ανώνυμο Κίνημα, Bad Idea, Astral Slide, Stone’n’Roll
κα ροκ/έντεχνο πρόγραμμα με τους Παντελή Ζλατίντση και Ιάσονα Σαργέντη!



ΤΕΤΑΡΤΗ 22/5
12:00-15:00
Προβολή ντοκιμαντέρ "Indie Game: the Movie" και συζήτηση (LinuxTeam)

Κτίριο ΔΔΕ
16:00-18:00
Workshop "Physical Theater & Active Games" (Θεατρική Ομάδα)

Γρασίδια
17:45-20:00
Προβολή ταινίας "District 9" 
Μεγάλο Αμφιθέατρο ΤΕΙ Λάρισας
20:45-23:00
"Ο Θάνατος" και " Ο Θεός" του Woody Allen (Θεατρική Ομάδα Ιατρικής και Βιοχημείας Παν.Θεσσαλίας)
Μεγάλο Αμφιθέατρο ΤΕΙ Λάρισας
22:30
Παραδοσιακό γλέντι (Σύλλογος Ποντίων και Σύλλογος Κρητικών)
Γρασίδια

ΠΕΜΠΤΗ 23/5
12:00-14:00
Workshop "Dancing with the numbers" (Χορευτική Ομάδα)
Γρασίδια
14:00-18:00
Open Music Jam

Γρασίδια
19:00-21:00
Παράσταση " Η κοιμωμένη ξύπνησε" (Θεατρική Ομάδα Κολάζ ΤΕΙ Λάρισας)

Μεγάλο Αμφιθέατρο ΤΕΙ Λάρισας
21:30
Μεγάλη Ελεύθερη Συναυλία Λήξης με:
-ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ +Sleeping Band
-ΣΠΥΡΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ +Band
-BAILDSA



ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ POMFEST:
-Εκθέσεις Φωτογραφίας από την Φωτογραφική Ομάδα ΤΕΙ Λάρισας
-Αναψυκτήριο με χαμηλές τιμές ενίσχυσης του Φεστιβάλ




ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ



ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
"Ο άνδρας με την πουά γραβάτα" 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΛΑΖ|ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Το θεατρικό έργο «Ο άνδρας με την πουά γραβάτα» καταγράφει τι συμβαίνει στο μυαλό του Ιάκωβου Λέδερμαν, ενός 33χρονου εργαζόμενου στην τράπεζα Fabulous Life & Co. «Η ανέλιξή του στην ιεραρχία της εταιρίας ήταν ιδιαίτερα γρήγορη και εδώ και σχεδόν 4 χρόνια απασχολείται στο Business Center στα κεντρικά της γραφεία, στον ουρανοξύστη Vanity Capitalism. Τα γραφεία της Fabulous Life & Co στεγάζονται στους πρώτους 30 ορόφους (από τους συνολικά 110) του κτιρίου και το γραφείο του Iάκωβου Λέδερμαν είναι στον 24ο. Έξι όροφοι τον χωρίζουν από την κορυφή της ιεραρχίας και την απόλυτη επαγγελματική καταξίωση, ενώ εικοσιτέσσερις από το πεζοδρόμιο.

Ένα πρωινό, λίγο πριν αρχίσει το ωράριο εργασίας, αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του πηδώντας από τον 24ο όροφο του, ομολογουμένως, εντυπωσιακού ουρανοξύστη. Πεζοί και σταματημένοι στα φανάρια οδηγοί, βλέπουν έναν κοστουμαρισμένο άνδρα με μια περίεργη πουά γραβάτα να αιωρείται 75 μέτρα πάνω από το έδαφος. Ο Ιάκωβος Λέδερμαν - απελπισμένος λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου πιο πριν, όταν πατούσε το κούφωμα του ανοικτού παραθύρου του γραφείου του- αισθάνεται τώρα για πρώτη φορά τόσο ελεύθερος και φαίνεται να απολαμβάνει τη θέα. Βρίσκεται 75 μέτρα πάνω από το έδαφος και αρχίζει η πτώση του: t=0 sec, s=75 m, και m (Jacob Lederman)=78 kg. Και ο όροφος: 24ος. Τι συμβαίνει, άραγε, στο μυαλό του Ιάκωβου Λέδερμαν;». 


Παίζουν: Ανέστης Δαμιανίδης, Διονύσης Δεληγιάννης, Γιάλλης Ελευθεριάδης, Αθηνά Βλάμη, Ειρήνη Μακριανίδου,
Συγγραφική Ομάδα: Ελ Ρόι + ΑΒΓ
Σκηνοθεσία: Ανέστης Δαμιανίδης
Φωτισμός/Ήχος: Συρρής Δημήτρης
Video edit: Ζαχαράκης Δημήτρης
είδος: Μαύρη Κωμωδία


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
"Η κοιμωμένη ξύπνησε"

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΛΑΖ|ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
 Ένα νέο έργο που προσεγγίζει με έναν "αλλιώτικο" τρόπο το γνωστό παραμύθι «Η Ωραία Κοιμωμένη». Αυτήν τη φορά η Ωραία Κοιμωμένη ξυπνά στη σημερινή εποχή, σ' έναν κόσμο χωρίς νεράιδες, πύργους και πριγκιπόπουλα. Σ' έναν κόσμο με αυτοκινητοδρόμους, τηλεόραση και κινητά τηλέφωνα....






WORKSHOP
Physical Theater & Active Games

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ|ΓΡΑΣΙΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Είναι ένα workshop όπου όλοι μπορούν να συμμετέχουν!
Πρόκειται για σωματικό θέατρο μαζί με αυτοσχεδιασμό.
Βοηθά τους συμμετέχοντες να δουλέψουν μέσω του σώματός τους με δίφορες ευχάριστες και δημιουργικές τεχνικές ώστε να παρατηρήσουν τον εαυτό τους και να ανακαλύψουν νέες πτυχές αυτού.
Μεγάλο μέρος του workshop είναι επίσης η επικοινωνία και η συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.
...Το μόνο που χρειάζεται να φέρετε μαζί σας αν θέλετε είναι θετική ενέργεια και προθυμία!!

Καλή μας διασκέδαση! 

WORKSHOP
Dancing with the numbers

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ|ΓΡΑΣΙΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Το Dancing with the Numbers είναι ένα workshop που αναφέρεται σε όσους θέλουν να έχουν μια ευχάριστη εμπειρία κίνησης και χορού μέσα από ένα πολύ γνωστό θεατρικό παιχνίδι με αριθμούς!

WORKSHOP
Εισαγωγή στις Βασικές Αρχές της Φωτογραφίας 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ|ΠΡΟΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ο φωτογράφος Ανδρέας Κατσάκος θα εισάγει στης βασικές αρχές της φωτογραφίας, περιλαμβάνοντας κυρίως θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις που απευθύνται κυρίως σε αρχάριους. Το workoshop κυρίως περιλαμβάνει ένα μεγάλο πρακτικό μέρος, όπου οι συμμετέχοντες με την φωτογραφική τους μηχανή (δεν παίζει ρόλο τύπος μηχανής) θα μάθουν στη πράξη αυτά που πρέπει να γνωρίζουν για την σωστότερη και καλύτερη λήψη μιας φωτογραφίας! Ένα workshop πραγματική ευκαιρία για όσους σκέφτονται ή έχουν ξεκινήσει ήδη, να ασχολούνται με την φωτογραφία.




ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ/ΣΥΖΗΤΗΣΗ
"Ξαναφτιάχνοντας μια γειτονιά-Το παράδειγμα του Πρωτέα"

ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΔΔΕ
Το βιβλίο Ξαναφτιάχνοντας Μία Γειτονιά – Το Παράδειγμα του Πρωτέα, του Δημήτρη Κυριακόπουλου μιλάει για την αληθινή ιστορία της ιστορικής ομάδας του Πρωτέα, όπου στην περιοχή της, βλέπε Νέος Κόσμος, τα  στεφάνια είχαν κατέβει από τις μπασκέτες, οι τρύπες στο γήπεδο έκρυβαν παγίδες και τα παιδιά έμεναν στα σπίτια τους. Χάρη όμως στην θέληση και την όρεξη του Δημήτρη Κυριακόπουλου, κάμποσων φίλων του και φυσικά την συμμετοχή πολλών παιδιών που διψάνε για αθλητισμό, μία γειτονιά άλλαξε ριζικά μορφή.   Η συζήτηση και η παρουσίαση του βιβλίου δεν αφορά μόνο όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό. Κυρίως το βιβλίο και η ομιλία/συζήτηση στέκεται στο πως μπορούμε σήμερα να αλλάξουμε την κοινωνία μας ξεκινώντας από την γειτονιές της. Ο Πρωτέας είναι ένα παράδειγμα που θα συζητηθεί... 





Θα μιλήσουν: Κλεάνθης Συρακούλης, Δημήτρης Κυριακόπουλος








ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Indie Game: the movie 

LINUX TEAM|ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Το "indie game-the movie" ακολουθεί τις δραματικές διαδρομές ανεξάρτητων προγραμματιστών παιχνιδιών καθώς δημιουργούν τα παιχνίδια και απελευθερώνουν τα έργα και τους εαυτούς τους στον κόσμο. Το Indie Game: The Movie (το οποίο, ας σημειωθεί, είναι προϊόν μιας επιτυχημένης καμπάνιας Kickstarter) ασχολείται με το στάδιο ανάπτυξης του Super Meat Boy και του Fez, παρακολουθώντας στιγμιότυπα από τη ζωή των δημιουργών τους. Παράλληλα, την εμφάνισή του κάνει ο Jonathan Blow, ο εκκεντρικός δημιουργός του Braid, ίσως της πρώτης μεγάλης indie επιτυχίας, ο οποίος σχολιάζει τον τρόπο που το παιχνίδι του αποτέλεσε τρόπο αυτοέκφρασης, ψυχανάλυσης και επικοινωνίας με τον έξω κόσμο.

Παραγωγή:2011| Διάρκεια 94'










ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
District 9 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ|ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μια εξωγήινη φυλή βρίσκεται στη γη και ζει κάτω από άθλιες συνθήκες στη Νότια Αφρική. Οι εξωγήινοι, που καλούνται "Μη Γήινοι", αναγκάζονται να δουλέυουν για την MNU, μια εταιρεία πολυεθνικών συμφερόντων, από την οποία προσπαθούν να ελευθερωθούν. 
Αν στο άκουσμα της έννοιας «ταινία με εξωγήινους» έχετε στο νου σας κάτι ανάμεσα στον E.T. και στα Transformers χωρίς τη Megan Fox, που να περιλαμβάνει τα κλισέ και των δύο, ο Neill Blomkampείναι εδώ για να αποκαταστήσει τη φήμη των εξωγήινων στον κινηματογράφο και να μας τους ξανασυστήσει με ένα τρόπο διαφορετικό.

Οι σχέσεις ανθρώπων εξωγήινων δεν είναι το επιφανειακό «τρέξε μη σε φάει ο μπαμπούλας κι άμα λάχει τον σκοτώνεις». Ο μπαμπούλας υπάρχει, αλλά είναι ο άνθρωπος. Οι εξωγήινοι λαμβάνουν το ρόλο μιας κοινής μειοψηφίας και μέσω της συμπεριφοράς του ανθρώπου απέναντι τους συνειδητοποιούμε καλύτερα σχεδόν από ποτέ τι είμαστε ικανοί να κάνουμε στο όνομα της δήθεν ασφάλειας μας έναντι κάθε μειοψηφίας αλλά και το ότι ο εχθρός μας δεν τριγυρνάει κάπου έξω, μα έχει για τα καλά θρονιαστεί μέσα μας.

Εντάξει, όλοι έχουμε ξανακούσει για τα δεινά του ρατσισμού, όμως δεν τα έχουμε ξανακούσει και κυρίως δεν τα `χουμε ξαναδεί μ`αυτόν τον τρόπο. Ο σκηνοθέτης μέσω του ντοκιουντράμα κι άγνωστων αλλά εξαιρετικών ηθοποιών μάς χαρίζει μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που δεν μπορεί όμως να παραμείνει στη φαντασία μας. Αντίθετα, μετά το τέλος της θα ανοίξετε δειλά-δειλά τα παντζούρια και θα κοιτάξετε ψηλά και μόνο όταν συνειδητοποιήσετε ότι στο οπτικό σας πεδίο δεν υπάρχει κανένας εξωγήινος και κανένα διαστημόπλοιο θα ηρεμήσετε.

Ναι τα κλισεδάκια υπάρχουν και είναι κυρίως σκηνοθετικά κι όχι σεναριακά, όμως με το φινάλε της η ταινία καταφέρνει να τα αποβάλλει από τα μυαλό μας, αν όχι να μας πείσει να κάνουμε πως δεν τα είδαμε. Δείτε το, διαφωτιστείτε κι εντέλει παθιαστείτε με το καλύτερο sci-fi των τελευταίων ετών. 

(κριτική από Σοφία Γουργουλιάνη-cine.gr)

Παραγωγή:2011| Διάρκεια 94'





ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ POMFEST
ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ+ΕΝΤΕΧΝΟ/ΡΟΚ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Την Τρίτη 21/5 το βράδυ 5 σπουδαστικά συγκροτήματα συμφοιτητών μας και ο  Παντελής Ζλατίντσης με τον Ιάσονα Σαργέντη στη σκηνή του POMFEST!
Teistes (έντεχνο/ροκ)
Ανώνυμο Κίνημα (Hip-Hop)
Bad Idea (Alternative Rock)
Astral Slide (Blues Rock)
Stone’n’Roll (Heavy Rock)





Το φεστιβάλ δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, βασίζεται στην οικονομική ενίσχυση των ίδιων του σπουδαστών μέσω των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, στο ίδιο το ΤΕΙ Λάρισας που στέκεται πλάι στη προσπάθεια μας και καλύπτει ένα οικονομικό μέρος, αλλά και από τις πωλήσεις κάποιων ειδών κάβας στη διάρκεια του Φεστιβάλ. Τα μέλη του Συλλόγου δραστηριοποιούνται όλα καθαρά εθελοντικά. Επίσης κανένας από τους καλλιτέχνες που θα βρεθούν στο Φεστιβάλ δεν ζήτησε πληρωμή, το φεστιβάλ θα καλύψει μόνο περιπτώσεις ποσών μεταφορικών και διαμονής. Στο τέλος του Φεστιβάλ θα υπάρξει δημόσια ανακοίνωση/απολογισμός της δράσης.






Title One

This is the example text for title one.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου